top of page
Allmänna villkor

Beställning, betalning och leverans av praliner.

Beställning av praliner sker främst via vår webbutik. Då vi producerar alla praliner för hand kan det hända att den verkliga produkten skiljer sig något från produktbilden. Vissa färgskillnader kan även förekomma till exempel beroende på vilken bildskärm du använder och fotokvalitet.

Priserna är skrivna i svenska kronor, SEK, och inkluderar moms. Väljer du frakt tillkommer en fraktkostnad.

Betalning sker med Stripe eller Klarna som erbjuder både faktura och kortbetalning. Läs mer om Stripes och Klarnas villkor och sekretesshantering på deras respektive hemsida. Där kan du även läsa vad som gäller vid försenad eller utebliven betalning.

Om du väljer att hämta din beställning på vår adress kan du göra detta så snart du fått ett mejl om detta men vanligtvis kan du hämta din order redan dagen efter mellan klockan 15-18.

Leverans till dig sker via Postnord som har leveranstid på 1-2 dagar. Läs mer om Postnords villkor och sekretesshantering på deras hemsida. Din order skickas vanligtvis inom 1-3 dagar.

Eventuella fraktskador ska anmälas till Postnord så snart som möjligt. Du får gärna även meddela oss om detta ifall det skulle vara något vi skulle kunna förbättra. Vid felaktig leverans (ska kunna styrkas av orderbekräftelse) ska du kontakta oss!

Vi skickar inte våra praliner under sommarmånaderna juni-augusti och eventuellt under vissa perioder i maj och september pga att choklad inte är speciellt värmetålig och kan smälta och hållbarheten försämras då det är för varmt.

Beställning, betalning och leverans av tårtor och bakelser.

Beställning av tårtor och bakelser görs under fliken Tårtor & Bakelser. Våra tårtor och bakelser görs på beställning och finns därför inte "på lager". På grund av detta är kundvagnen för tårtor/bakelser och praliner olika!

Vi ser gärna att du beställer i god tid, gärna minst en vecka i förväg.

 Bilderna på våra tårtor och bakelser är bara exempel på hur de kan dekoreras, om du inte anger specifik dekor i din beställning så dekorerar vi fritt.

Vi har rätt till att neka ett uppdrag som inte passar oss, exempelvis pga specialbeställningar med smaker vi inte hanterar eller beställningar med dekor vi inte hanterar, vi gör till exempel inte figurer i sockerpasta. Då vi producerar i liten skala har vi heller inte kapacitet till hur stora beställningar som helst men kontakta oss och fråga!

Vi erbjuder ingen frakt av tårtor och bakelser utan dessa kan hämtas på vår adress på dag och tid du angett i din beställning. Vänligen meddela oss och du inte kan komma på utsatt tid.

Eventuell text i antingen dekor eller i kort skrivs i enlighet med beställningen så var noga och dubbelkolla gärna stavning!

Ångerrätt och reklamation

Skulle du vilja avbeställa ditt köp så kontakta oss så snart som möjligt! Skulle vi ha skickat iväg din beställning eller om du har mottagit din beställning, är du skyldig att betala då ångerrätt vid köp av livsmedel inte gäller (SFS 2005:59) Är det någon produkt som inte stämmer överens med din beställning så kontakta oss!

Vad gäller avbeställning av tårtor, bakelser och specialbeställningar kan vi inte garantera återbetalning i händelse att vi påbörjat tillverkningen av din beställning.

Sekretess 

EM Praliner & Bakverk (Elisabeth Marjamaa) använder endast dina uppgifter för att kunna hantera och genomföra din beställning. 

Tredje parter (Postnord, Klarna, Stripe) tar del av personuppgifter för att kunna hantera din betalning och leverera din order. Genom att handla på och använda vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.

Force majeure

Vi anser oss befriade från förpliktelsen att fullgöra nämnda avtal i händelse naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer samt jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej kunnat förutses eller undvikas.

Genom att handla på vår webbsida godkänner du dessa villkor.

Blank sida: Text
bottom of page