top of page
Hjälpsam information

Om du inte hittar svar på dina funderingar är du välkommen att kontakta oss!

Om EM Praliner & Bakverk

EM Praliner & Bakverk drivs av Elisabeth Marjamaa som år 2017 tog examen från Le Cordon Bleu i London där hon gick kursen Patisserie som inriktar sig på främst franska bakverk. 

EM Praliner & Bakverk fokuserar främst på handgjorda praliner, mussetårtor och bakelser där Elisabeth får använda sig av den kunskap och de tekniker hon fick lära sig i London, självklart med svenska influenser och smaker!

Praliner

Du kan beställa pralinaskar under fliken Praliner, där det finns askar i olika storlekar och där smakerna kan variera efter säsong.

Vi kan inte garantera att bilderna på våra produkter stämmer helt överens med vad du får levererat då alla praliner målas för hand och då kan skilja sig något från varandra. En viss färgskillnad kan också förekomma beroende på bildskärm och fotokvalitet.

Tårta och bakelser

Du beställer tårtor och bakelser under fliken Tårtor & bakelser. 

Först måste du välja en dag och tid då du ska hämta din beställning. Du måste göra din beställning 6 dygn innan avhämtning - du kan inte välja en tid innan dess! 

Då du valt din avhämtningstid kan du välja din tårta eller bakelse! 

Bilderna på tårtorna stämmer inte alltid överens med hur de kommer att se ut, utan är bara förslag på design. Skulle du vilja ha någon speciell design, ex. ett visst färgtema, bär, chokladdekor, berätta det för oss i din beställning! Skulle du inte nämna design så dekorerar vi lite som vi vill! 

Vi tillverkar inte tårtor med sockerpasta eller figurer av sockerpasta eller marsipan (undantag för marsipanrosor) Titta gärna på bilderna i menyn och på sidan Galleri för att se mer av vad vi gör för sorts designer.

Allergier?

Alla praliner och bakverk tillverkas med laktosfria mjölkprodukter, men praliner och bakverk gjorda med vit- eller mjölkchoklad går tyvärr inte att göra laktosfria för tillfället.

Tårtor och de flesta bakelser går att få gjorda på glutenfria produkter.

Vissa pralinsmaker innehåller gluten - kontakta oss så kan vi eventuellt sätta ihop en ask utan dessa smaker! 

Vi hanterar mjölkprodukter, vetemjöl, mandel, hasselnötter, pistagenötter, valnötter och jordnötter och kan därför inte garantera att våra produkter är helt fria från dessa allergener!

Leverans av praliner

Vi erbjuder leverans av pralinaskar inom Sverige via Postnord! Då pralinerna är värmekänsliga skickar vi inga askar under sommaren, juni-augusti, även under maj och september kan det hända att vi undviker att skicka om vädret är alldeles för varmt!

Vi försöker packa pralinerna så säkert som möjligt för att de ska hålla under transport men trots detta kan de ta viss skada i exempelvis förlorad glans. Skulle ditt emballage ha fraktskador ska detta reklameras till Postnord så snart som möjligt! Kontakta gärna oss också så vi vet vad som hänt och så vi kan undersöka om det är något vi kan förbättra!

Hur länge håller pralinerna?

Praliner är en färskvara och smakar allra bäst inom ett par veckor! De ska förvaras mörkt och svalt, helst mellan 14-18 grader. Du kan förvara pralinerna i kylskåpet med detta kan göra att de förlorar glans och tar smak från starka lukter som eventuellt finns i kylskåpet.

När och var kan jag hämta min beställning?

Vi finns på Flygaregatan 7 i Örebro i källaringången som finns på husets högra sida! (Här hittar du också Aireforce Airedales & Art där du kan köpa originalmålningar, tryck och kort mm. gjorda av Karin Marjamaa!)
Du kan hämta din pralinask måndag-fredag mellan klockan 15-18. 
När du beställer tårta eller bakelse väljer du en specifik upphämtningstid (mellan klockan 10-18), skulle du inte kunna hämta på utsatt tid - vänligen kontakta oss.
Skulle vi inte vara tillgängliga en viss dag skrivs det ut på hemsidan!

Beställa kort med personlig hälsning

Skulle du vilja köpa en grattis-kort eller kanske ett tack-kort tillsammans med din pralinask?

Vi säljer kort med motiv målade av Karin Marjamaa. Korten är av A7-storlek (ca ??x??cm) Det går även att få korten med en kort hälsning skriven i. 

Är du intresserad av kort med fler motiv från Karin Marjamaa - klicka här!

Avbeställning och ångerrätt

Skulle du vilja avbeställa ditt köp så kontakta oss så snart som möjligt! Skulle vi ha skickat iväg din beställning eller om du har mottagit din beställning, är du skyldig att betala då ångerrätt vid köp av livsmedel inte gäller (SFS 2005:59)
Är det någon produkt som inte stämmer överens med din beställning så kontakta oss!

Info: FAQ
bottom of page